aerobik-tutto-3Aerobik je vrsta treninga koja kombinuje ritmične aerobne vežbe s istezanjem i vežbama snage. Cilj aerobika je povećati snagu, elastičnost i kardiovaskularni kapacitet organizma. Izvodi se grupno, uz muziku. Aerobni trening je srednjeg i visokog intenziteta, sadrži kondicione i parterne vežbe.

Fizička aktivnost može da zameni mnoge lekove, dok ni jedan lek ne može zameniti fizičku aktivnost. Redovna i pravilno dozirana fizička aktivnost i do 50% može smanjiti mogućnost nastajanja pojedinih oboljenja.
Fizička aktivnost dovodi do pojačanog lučenja hormona ’’srece’’ serotonina i endorfina, koji poboljšavaju raspoloženje i motivaciju. Neki od pozitivnih efekata fizičke aktivnost su: bolje psihofizičko stanje, smanjenje anksioznosti i stresa, prevencija kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, hipertenzije, smanjenje prekomerene telesne težine, koncentracije holesterola, triglicerida… Fizička aktivnost, značajna je za razvoj kostiju, postizanje i održavanje koštane mase u najboljem mogućem stanju što je veoma značajno za prevenciju osteoporoze.

Tvorac aerobika je američki lekar i fiziolog Kenet Kuper. Ovaj vid vežbanja bazirao je na zakonitostima fiziologije fizičkog napora. Ovom programu vežbanja dao je naziv AEROBIC jer se zasnivao na fizičkim aktivnostima koje zahtevaju veću potrošnju kiseonika i traju dovoljno dugo, da bi efikasno angažovale kardiovaskularni i respiratorni sistem, kao i druge organske sisteme. Na osnovu rezultata istraživanja, Kuper je zaključio da ovakvu vrstu aktivnosti mogu upražnjavati sve kategorije ljudi, bez obzira na trenutni nivo fizičke sposobnosti i bez pojave štetnih posledica. Bez obzira na raznovrsnost, cilj svih aerobnih aktivnosti je razvijanje aerobnih sposobnosti, razvoj i održavanje pojedinačnih antropomotoričnih sposobnosti (snaga, izdržljivost, gipkost, brzina, koordinacija,…)

MIX AEROBIK

Zajednička karakteristika svih stilova u okviru programa MIX AEROBIKA je aerobni trening srednjeg i visokog intenziteta, koji sadrži kondicione ali i parterne vežbe. Program se sastoji od najpopularnijih stilova i trendova u aerobnim grupnim fitnes programima kao sto su: workout, tae bo, step, dens aerobik (latino, fanky…), aerobik sa rekvizitima (palice, lopte, obručevi, rastegljive vijače) aerobik u parovima…

FIT GIRLS

Program FIT GIRLS namenjen devojčicama predškolskog i mlađeg školskog uzrasta od 5 do 11 god. Program se radi uz muziku prilagođenu tom uzrastu i sadrži koreografije i vežbe za razvoj snage, izdržljivosti, gipkosti i koordinacije. Takođe rade se vežbe za pravilno držanje i korektivne vežbe ali i moderni programi u fitnesu kao što su step aerobik, fanky, latino, programi sa rekvizitima: velike i male lopte, palice, magični krugovi, balansirajuće platforme, elementi baleta, gimnastike, borilačkih sportova i sl. Devojčice se pripremaju za nastupe i javne časove i time razvijaju samopouzdanje i timski duh. Takođe na svim lokacijama (pošto se sve ove sale nalaze u sklopu fitnes centara koji imaju teretane) biće omogućeno da jedan roditelj koristi teretanu uz popust dok traje vežbanje dece.

TERMINI OD DO
UTORAK 19:00 20:00
ČETVRTAK 19:00 20:00
SUBOTA 18:00 19:00